ן»¿ עולם האצילות

עולם האצילות

עולם האצילות הוא העולם הראשון מבין ארבע העולמות אבי"ע. בעולם האצילות שורה אור אין סוף ממש. על עשר הספירות של עולם האצילות נאמר "איהו וחיוהי חד איהו וגרמוהי חד", כלומר, שאוא"ס מתאחד באיחוד גמור הן עם האורות של עולם האצילות, והן עם הכלים של עולם האצילות.

בעולם האצילות אין מקום למציאות נפרדת מאלוקות - "לא יגורך רע", לכן, עולם האצילות הוא כולו טוב, שכן אין בו מקום לרע. עולם האצילות כולל את עשר ספירות שבאצילות, ואת עולם האצילות שהן ההיכלות והמדורין, שבהם נמצאים נשמות ומלאכים של עולם האצילות.

עולם האצילות נוצר מאור אין סוף באופן של האצלה, כלומר, שהקב"ה האציל והפריש מאור אין סוף, באופן שיהיה יכול להתאחד עם אור אין סוף.

באדיבות חב"דפדיה - האינצקלופדיה החב"דית ברשת

 

הדפסשלח לחברהוסף תגובה
בניית אתרים
'אסנט' – חווית הקבלה, רח' האר"י 2, העיר העתיקה – צפת, מיקוד 13102, ת.ד. 296. 1-800-30-40-70, 04-6921364 פקס: 04-6921942